Kabalas priekšrocības

1. Mūžīgas dzīves sasniegšana – atdeves īpašības attīstība – jauns sajūtu orgāns, eksistēšana tajā pēc fiziskā ķermeņa nāves.
2. Izvēles brīvības sajušana – sasniedzot vai atrodot punktu, kas atļauj mainīt dzīves gaitu. Līdz ar to ir skaidra sajūta citos gadījumos, ka nav jēgas kaut ko darīt, jo nav iespējas kaut ko mainīt.
3. Attiecības – attiecību uzlabošanās ģimenē, saskaņā ar kopīgām nodarbībām un mērķi. Kopā tiek iepazīta cilvēka daba, bet nesaskaņas tiek pieņemtas kā iespēja laboties.
4. Bērnu audzināšana – vecāki, kas māca saviem bērniem kabalu – tas ir pats labākais, ko viņi var bērnam dot. Cilvēka dabas dziļa izpratne, pareiza uzvedība attiecībās ar apkārtējiem un līdzsvars ar dabu. Tas viss padara bērna dzīvi daudz vieglāku un ērtāku. Vecāki un bērni, kuri kopā mācās kabalu, kļūst patiesi draugi ar kopīgām interesēm. Mūsdienās tā ir reta parādība, jo saikne starp vecākiem un bērniem praktiski nepastāv.
5. Kabala palīdz cilvēkam tikt galā ar ikdienas grūtībām – cilvēks izzina to sakni, prot atbrīvoties no tām. Zina darbību kārtību, kas ļauj viņam tikt galā ar problēmām.
6. Cilvēks, kas mācās kabalu, necieš no depresijas, jo viņam vienmēr ir augstāks mērķis, kuru viņš cenšas sasniegt.
7. Cilvēks, kas mācās kabalu, necieš no dažāda veida bailēm, jo tiek vaļā no rūpēm par sevi. Viņš nebaidās no nāves, jo viņš saprot, ka tā ir tikai fiziskā ķermeņa nāve. Viņa bailes un rūpes ir tikai par to, lai paceltos līdz atdeves īpašībai attiecībā pret citiem.
8. Netic „slēptajiem spēkiem” – zvaigžņu un astroloģijas ietekmei, nobrīnēšanai, liktenim, dažāda veida talismaniem un ticējumiem, atrodas augstāk par to, tas padara viņa dzīvi vairāk saprotamu un brīvāku.
9. Cilvēks kļūst vairāk reāls – viņš saprot, ka dabai ir savi nemainīgi likumi. Dabā nepastāv brīnumi. Var būt tikai likumu nezināšana no cilvēka puses. Tāpēc, kad likumi ir zināmi, dzīvot kļūst vienkāršāk.
10. Realitātes uztveres izmaiņa – cilvēks saprot, ka tikai ar savas attieksmes pret īstenību izmaiņu, viņš var kaut ko mainīt, bet ne ārējo izmaiņu ceļā.
11. Kabalas apgūšanas tālākajās stadijās cilvēks nonāk līdzsvara stāvoklī ar dabu un pārstāj just jebkādas problēmas, slimības utml. Taču, ja tomēr tās sajūt dēļ saiknes ar citiem, vēl neizlabotiem cilvēkiem, tad jūt tās citādāk, jo zina to jēgu un iemeslu.
12. Cilvēka dabas padziļināta izpratne – īpašības, vēlmes, domas un nolūki. Tas palīdz savstarpējās attiecībās cilvēku sabiedrībā – ar sevi, ģimenē, ar tuviniekiem, darbavietā un pasaulē. Cilvēks saprot, kāpēc cilvēki uzvedas tā, un ne citādi.
13. Bezgalīgs vēlmju piepildījums – ir dvēseles patents. Mums ir milzums vajadzību, cilvēks pastāvīgi meklē to piepildījumu. Kad piepildījums nokļūst vēlmē, piepilda noteiktu vajadzību, tad piepildījums ilgst tikai dažas sekundes, pēc kā vēlme izgaist. Cilvēks, kas mācās kabalu, zina, kā izmantot vajadzību, vēlmi tā, lai piepildījums viņu neapdzēstu.
14. Cilvēks, kas mācās kabalu, atrodas pastāvīgā tieksmē uz Mērķi, tiecas atklāt dabas likumus, likvidēt visas šaubas, tas piešķir interesi viņa dzīvei. Viņš ir līdzīgs bērnam, kas atklāj sev pasauli.
15. Cilvēks mācās kabalu grupā. Viņam ir daudz draugu un biedru, kas atbalsta viņu, ar kuriem viņam ir īpašas attiecības. Viņš saņem no tiem pārliecību, sajūtu, ka viņam ir daudz draugu visā pasaulē, kuri palīdzēs viņam jebkurā stāvoklī tikai tāpēc, ka visiem ir kopīgs mērķis.
16. Cilvēks, kurš apgūst kabalu, apkārtējos ciena tikai vienu – viņu tiekšanos uz Mērķi. Tajā visi var būt vienlīdzīgi. Citas cilvēka īpašības vispār netiek vērtētas, jo tās viņam ir dabas dotas, un tajās mēs nevaram būt vienlīdzīgi. Netiek vērtēts ne statuss, ne naudas daudzums, jo tas neattiecas uz paša cilvēka sasniegumiem, tas ir dots neatkarīgi no viņa pūlēm.
17. Tikt vaļā no rūpēm par sevi – pats par sevi tas ir liels sasniegums, jo tieši rūpes par sevi mūs noved pie disharmonijas ar dabu. Tas arī ir visu problēmu cēlonis cilvēka dzīvē. Tikai eksistencei nepieciešamās rūpes par sevi. Sev nepieciešamo cilvēks nosaka sev pats.
18. Kabalas apgūšana palīdz dziļāk saprast, kā dabaszinātnes, tā arī vēsturiskos procesus, kā arī uzlabot cilvēka radošās spējas.

Sastādījis M.Saņiļevičs

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: