Efektīvākais līdzeklis virzībai uz priekšu

Zoar Grāmata iedarbojas uz cilvēku īpašā veidā: cilvēkam pietiekams lasīt, klausīties, vēlēties, būt saistītam (pat virtuāli) ar grupu – tas viss pat tik mazā mērā, kādā dzīve viņam ļauj atbrīvoties, lai viņš varētu veltīt laiku šai grāmatai – un Zoar jau sāk attīstīt viņā garīgo uztveres orgānu. Atbilstoši šim mēram, cilvēks sāk sajust izmaiņas, etapus, kas virza uz priekšu.
Zoar Grāmata vienkārši jālasa. Būtu labi laist klajā šīs grāmatas izlases nodaļas kabatas formātā, lai cilvēks varētu lasīt to jebkurā vietā. Jo nav efktīvāka līdzekļa cilvēka virzībai uz priekšu kā šī grāmata.
Psalmu grāmata nepalīdz garīgai virzībai uz priekšu. Visa cilvēce to lasa jau tūkstošiem gadu. Cilvēki tikai nomierina sevi.
Tas nekādā veidā nepazemina Psalmu grāmatu, kas uzrakstīta no absolūta malhut līmeņa. Jo Ķēniņš Dāvids – malhut, radījuma pārstāvis. Tāpat kā arī visas citas „svētās” grāmatas, kuras uzrakstījuši tie, kas izzinājuši Radītāju, tās nes sevī viņa gaismu.
Taču gaisma, kas atgriež pie avota, kas veido mūsos atdeves īpašību, kā skaidro Bāls Sulams „Desmit Sfirotu Mācības priekšvārdā”, tuvāka un efektīvāka ir tieši tā, kas nāk no Zoar Grāmatas. Zoar Grāmatā atrodas visspēcīgākā gaisma. Protams, Zoar Grāmatas lasīšana jāsavieno ar Bāla Sulama un Rabaša rakstu, Desmit Sfirotu Mācības apgūšanu. Taču Zoar Grāmatai cilveka dzīvē jāaizņem visas brīvās minūtes.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: