Burts, ar kuru radīta pasaule

Zoar Grāmata. Priekšvārds. Raksts “Rabīna Amnona Sabas burti”, 26. p.: “Sacīja Radītājs: “Burt cadi, tev nepieciešams būt slēptam. Tu neesi piemērots pasaules radīšanai ar tevi, jo tevī veidojas aizķere klipot labā”.
Jautājums: Ja mana vārda burti norāda uz klipu, vai man jānomaina vārds?
Atbilde: Šeit runa iet nevis par kāda vārdu, bet par garīgo darbību nosaukumiem, parcufim.
“Burti” – tās ir īpašības, kas tiek atmodinātas tilpnēs ar gaismas palīdzību.
Par pašu gaismu mēs nerunājam, mūsu uztvere to nespēj izzināt. Mēs uztveram tikai kli reakcijas, kas attiecīgi gaismai nonāk noteiktā stāvoklī.
Visās pakāpēs baudas vēlme atrod pozitīvus momentus Malhut 22 stāvokļos – citiem vārdiem, 22 “burtos”. Tas patiešām tā ir, radījumā nav nekā lieka. Pat klipas daļa, nešķīstie spēki, var pretendēt uz to, lai kļūtu par pasaules radīšanas pamatu, ja uz tās nosēdusies gaismas dzirkstelīte.
Zoar Grāmata mums skaidro, ka neviens no Malhut stāvokļiem nav absolūts, izņemot to, kurš tiek apzīmēts ar burtu”bet”. Taču arī tas absolūts nevis pats par sevi, bet pateicoties savai atkarībai no Binas. Lūk, tāpēc tieši burts “bet” izpelnas to, lai ar to radītu pasauli. No otras puses, visi pārējie burti ne vien iekļauti Binā, bet saistīti arī ar Malhut, kas neļauj tiem kļūt par pasaules labošanās pamatu. Visās citās saiknes formās, izņemot “bet”, ir defekts, kurš noteikti traucēs ceļā.
Tātad, katrs burts – tas ir simbols tam, cik lielā mērā Malhut pielīdzinās Binai. Vārdi, kas sastādīti no burtiem, – tās jau ir gaismu darbības, konkrētas labošanās.
Šeit nav nekādas saiknes ar vārdiem, kurus vecāki dod bērniem mūsu pasaulē. Vari nomainīt vai pievienot vārdu – garīgajā no tā nekas nemainīsies. Ja ar tādiem trikiem mēs spētu iedarboties uz pasauli, tad sen jau būtu to pārvērtuši drupās. Cerības mainīt realitāti ar vienkāršu burtu pārvietošanu ir veltīga. Realitāte mainīsies tikai tad, kad izmainīsim sevi, kad ar savām īpašībām kļūsim tuvāki gaismai. Mainīsi sevi – izmainīsi pasauli. Jo mainīties spēj tikai mūsu kelim.
Sacīts: “nomainīsi vietu – nomainīsi veiksmi”. “Vieta” – tā ir vēlme. Izmaini savu vēlmi – un tu patiešām sajutīsi pārmaiņas.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed