Augstākās sistēmas zīmogs

Zoar Grāmata. Priekšvārds. Raksts “Slēdzene un atslēga”, 42. p.: Šis zīmogs tika apstiprināts un apslēpts Binā, līdzīgi tam, kā kāds slēpj visu, noslēdzot ar vienu atslēgu. Šī atslēga pilnībā noslēpta vienā no debesu pilīm. Kaut gan viss ir noslēpts šajā pilī, visa pamats – šajā atslēgā, jo šī atslēga kā aizslēdz, tā arī atver.
Liels jautājums un liela mīkla: kā iekārtota garīgā sistēma, lai labotu egoistisko vēlmi, kas it visā ir pretstats Radītājam?
Divi absolūti pretēji viens otram spēki – Bina un Malhut – apvienojās ar trešā faktora varu, nolūku. Tie izveidoja sistēmu, kura patiešām spējīga kalpot labošanai ar saņemšanas un atdeves spēku palīdzību, veidojot nolūku zemākajiem.
Pats mehānisms atrodas Acilut pasaules trijās augšējās sfirot, tajā pašā laikā septiņās apkšējās sfirot darbojas slēdzene vai atslēga. Sistēma jau gatava izmantošanai: ja mēs to aktivējam, tā uz mums iedarbojas. Mēs nejūtam, kā mūs maina tās gaismas, taču tostarp tās nolaižas izkārtotas jau pareizā savienojumā. Tās tad arī izmaina mūsu vēlmi tā, lai tā nonāktu pie līdzības ar nolūku. Zoar Grāmata skaidro augstākās sistēmas noslēpumu, kura savieno Radītāja un radījuma spēkus, lai pielīdzinātu mūs Viņam. Mēs nezinām, kā norisinās mūsos pārmaiņu process un apgūstam tā mehānismu kā “brīnumskaistu īpašību” (sgula). Mēs arvien labāk saprotam, ka neko nesaprotam, aizvien vairāk nonākam izmisumā par personīgo spēku nespēju un neredzot izeju, paļaujamies uz augstāko sistēmu – bet pēc tam, otrādi, priecājamies par šo atkarību. Visbeidzot mēs pakāpeniski sākam iekļauties šajā sistēmā, esam gatavi, lai tā veiktu mūsos nepieciešamās darbības un izmainītu attiecīgi sev. Ja cilvēks pauž tam gatavību, sistēma sāk uz viņu iedarboties. Tādā veidā pirmā darbība no mūsu puses – noliekt galvu. Tad augstākā sistēma burtiski “iespiež” cilvēkā savu formu un viņš kļūst līdzīgs augstākajam.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: