Ceļabiedrs – kuru man izraudzīja Radītājs

Jautājums: Vai pastāv atšķirība sievietes un vīrieša garīgajā attīstībā un kā tas izpaužas?
Atbilde: Ja runājam par vēsturisko procesu, mēs redzam, ka tikko Ābrams sāka atklāt Kabalas zinātni, viņš saņēma norādījumu saplūst ar savu sievišķo daļu: “Klausi, ko tev teic Sāra”.
Visu nosaka sievišķā daļa. Tas, ko vīrietis atklāj, viņš atklāj sievietē, vīrišķā dvēseles daļa iekšējā sievišķās dvēseles daļā un vīrietis sievietē. Rabašs vairākkārt rakstīja un runāja par to, ka izlabotā sabiedrībā, izlabotā ģimenē vīrietis un sieviete, vīrs un sieva, atrodas Radītāja atklāšanas procesā starp viņiem. Vīrs uztver sievu caur Radītāju un sieva tāpat attiecas pret vīru, un viņi pastāvīgi sajūt, ka starp viņiem valda Radītājs.
Jautājums: Ko tas nozīmē?
Atbilde: Es zinu, ka saņēmu viņu no Radītāja. Ja es uztveru viņu kā daļu, ar kuras palīdzību sasniedzu Radītāju, es patiešām sevi realizēju.
Jautājums: Proti, sieva – tas ir mans partneris garīgajā ceļā?
Atbilde: Viņa nav vienkārši partneris. Es viņā redzu ceļabiedru, kuru man izraudzīja Radītājs. Ja izturos pret viņu tādā veidā, es vēršos ne pie viņas, es vēršos pie viņas un pie Radītāja vienlaicīgi un jūtu, ka viņa attiecas pret mani tādā pašā veidā. Tas šķiet nedabiska dalīšanās divās daļās, taču tas ir ļoti dabiski, jo ir ļoti mērķtiecīgi. Sanāk, katru momentu savā dzīvē, no intīmākajām līdz vispārējām situācijām ģimenē un vēl vairāk sabiedrībā un pasaulē, mēs sākam izturēties viens pret otru tā, it kā Radītājs valda starp mums. Mēs jūtam, ka šim spēkam jāsasaita mūs savstarpēji, jāpiepilda tukšumi starp mums, jāizlabo atšķirtība un naids, kas uzliesmo starp mums. Pats Radītājs atnāk, lai piepildītu šo telpu un mūs, savstarpēji savienotu. Mēs varam sākt to realizēt ģimenē, vistuvākajā mums katram vietā un turpināt visā pasaulē.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed