Kurš pēdējais rindā uz sīpolu mizošanu?

Jautājums: Ja Kongresā nodarbības laikā es dežūrēju apsardzē? Visi sēž un klausās jūs, bet es no ārpuses pārbaudu caurlaides. Pat ja dzirdu radiotranslāciju caur austiņām, tas jau nav tas…
Atbilde: Tieši tā arī ir tava “peļņa”. Jo tu apkalpo citus: viss, ko viņi “uztver” nodarbībā, tu organizē un nodrošini. Citiem vārdiem, viņi patreiz saņem piepildījumu ar tavu starpniecību.
Jautājums: Bet kā tad tā, līdz manīm taču nenonāk nekas no viņu iespaidiem?
Atbilde: Tieši otrādi, visi viņu iespaidi nonāk no augšienes caur tevi. Tu it kā saņem atalgojumu no katra no viņiem. Vai tas ir slikti?
Jautājums: Ja atrodos apsardzē un izjūtu no tā patiku, jo palīdzu izplatīt kabalas zinātni? Vai var saņemt tādu piepildījumu?
Atbilde: Saņem savu piepildījumu. Tomēr kopumā – mazāk teorētisku aprēķinu. Darbība ir darbība.
Jautājums: Pieņemsim, esmu ieradies uz Kongresu un nevēlos strādāt virtuvē. Taču man uzlika par pienākumu mizot sīpolus – kādus simts kilogramus (!), darbs uz pusi dienas. Es veicu to bez jebkādas vēlēšanās, man nepatīkami, man metas nelabi, es nolādu biedrus, nolādu visu šo Kongresu un katru sekundi vēlos aizmukt…
Atbilde: Tikai palūkojies, kādu lielu darbu tu veic. Kādas domas par grupas svarīgumu un mērķi paskrien galvā katru sekundi darbā pie šiem sīpoliem, cik aprēķinu tev jāizveido, lai pavadītu šīs stundas virtuvē! Tu tik daudz visu pārdomāsi, tu atklāsi savu attieksmi pret biedriem un Radītāju, tu cīnīsies ar sevi, šaubīsies – un rezultātā redzēsi, ka tev vienkārši nav citas vietas. Kur vēl tu izietu visas šīs noskaidrošanas? Tādās situācijās analīzes precizitāte ir ļoti augsta. Tikko tu uzsāc kaut kādu darbu – no paša patīkamākā līdz nepatīkamākajam – tajā pašā mirklī uzmācas domas un šaubas. Tā ir brīnišķīga iespēja. Ja visi varētu strādāt virtuvē un paralēli klausīties lekciju, tad es sēdētu savā istabā un vēstītu pa radio, bez telekameras. Lai arī virtuvē neviens nav vajadzīgs – nav svarīgi, galvenais, lai tikai būtu traucēkļi un pārvarēšana. Tie ir labākie nosacījumi virzībai uz priekšu!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: