Jautājāt? – Atbildu…

Jautājums: Neatbilstība: no vienas puses sacīts, ka “Nav neviena, izņemot Viņu” – proti, viss nāk no Radītāja. Taču kā man attiekties pret cilvēku, kurš man dara nekrietnības?
Atbilde: Sacīts: “Radītājs sūta labestību caur cienīgiem cilvēkiem un soda caur sliktiem” – tādējādi tos, kuri dara sliktas rīcības, jāsoda nevis par to, ko izdarījuši, bet par to, ko pelnījuši, jo radītājs caur viņiem ievadīja mūsu pasaulē ļaunumu. Rezultātā sanāk, ka sods – nav sods, bet gan tā, gan pasaules labošana.
Jautājums: Kāpēc Jūs sacījāt žurnālistam, ka neesat profesors un kaut kādā veidā esat vienaldzīgs pret izteikumiem, kas vērsti attiecībā pret Jums, bet tas taču atspoguļojas uz Kabalas izplatīšanu?
Atbilde: Tomēr kad ķengā – tas ir ļoti noderīgi, tā ir profilakse pret lepnību. Tieši tā arī sacīts: “Kuru Radītājs mīl, to apspiež”. Sūta pret viņu apsūdzētājus un mēlnešus, – lai palīdzētu cilvēkam tikt galā ar lepnību un egoismu. Bez tam, kā darbībās pret klipot “Maim ahronim”, “Seir le azazel” uc. – eksistē pienākums ēdiena paliekas atmest suņiem… Patiesa izplatīšana tikai vinnēs.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: