Prieks – labu rīcību sekas

Cilvēki, kuros mostas punkts sirdī, visdaudzveidīgākajos ceļos nonāk līdz kabalas zinātnei, kura skaidro, kā realizēt šo punktu balstoties uz vēlmi, kā izveidot ekrānu un nolūku pāri vēlmei, un atrasties priekā jau citā līmenī – priekā no tā, cik lielā mērā es spēju atrasties atdevē, identificēt sevi ar sākotnējo augstāko spēku, kurš radīja vēlmi un tajā ielika šo punktu, ar kura palīdzību es varu pacelties pāri vēlmei un saplūst ar augstāko spēku.Radījums, kurš sastāv no vēlmes un punkta, kurš tiecas pēc Radītāja, veicot labojumus, attīsta šo punktu līdz tādai pakāpei, ka tas pārvēršas par ekrānu un tad jau virs ekrāna tas var dot Radītājam, gaismai, tāpat kā gaisma un Radītājs dod radījumam, – un no tā izjūt prieku.
Tad balstoties uz savu stāvokli, radījums redz, ka pareizāk dotajā momentā – būt tukšam vai arī vairāk piepildītam savā vēlmē. Jo gala rezultātā stāvokļiem, kurus tas sajūt savas vēlmes iekšienē, vienmēr jādod radījumam drošs pamats pārbaudei – vai patiešām tas atrodas atdevē, vai nē.
Ja tādēļ, lai atrautos no sevis paša, tam jāsajūt ciešanas vēlmē baudīt, – tad tas sajūt ciešanas, bet augstāk par tām atrodas atdevē – un no tā izjūt prieku. Taču, ja radījums sasniedz stāvokli, kurā var atrasties priekā vēlmē baudīt, piepildījumā, taču ne sevis dēļ (jo tas jau notiek pēc visiem samazinājumiem un iztukšojumiem, kad tas sāk piepildīt sevi, lai pāri ekrānam pievienotu prieku), tad atrodas priekā no tā, ka spēj piepildīt Radītāju. Kad sasniedzam “Simhat Tora” (Toras Prieki) – tas nozīmē, ka zinām, kā izmantot gaismu, kura atgriež pie avota, lai pastāvīgi atrastos atdevē esot priekā – “atdevē atdeves dēļ” vai pat “saņemšanā atdeves dēļ”.
Tad patiešām atnāk prieks, kā sacīts: “Prieks – tas ir labu rīcību sekas”. Labas rīcības – tās ir atdeves darbības divos vārtos, divās savas dvēseles daļās – G”E un AHAP.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: