Izprast Bāla Sulama dižumu

Jautājums: Dodiet mums padomu, kā sekot Bāla Sulama metodikai, lai sasniegtu mērķi visātrākajā veidā?
Atbilde: Mēs praktiski jau esam apguvuši visu, ko uzrakstījis Bāls Sulams un viņa metodiku. Nepieciešams tikai to realizēt. Esam izpelnījušies iepazīties ar šo cilvēku, šo dvēseli, ar viņa dzīves darbu. Mēs dzīvojam ar viņa domām, atrodamies viņa uzbūvētās “ēkas” iekšienē. Kabalas zinātne attīstās, jo attīstās dvēseles. Arvien vairāk dvēseļu nonāk pie labošanās beigu etapa, tam pietuvojas, lai sevi realizētu.
Beigusies pēdējā trimda un tagad esam pirmie, kuri no šīs pēdējās trimdas pāriet – uz pilnīgu atbrīvošanos, Radītāja atklāšanu. Šeit mums patiešām nepieciešams atbalsts, palīdzība, liela gaisma, mācība, kuru mums mantojumā atstājis Bāls Sulams.
Mēs redzam, cik lielā mērā mums palīdz tās izmantošana – ja precīzi sekot viņa metodikai, tad gūstam panākumus atmodinot gaismu, kura atgriež pie avota.
Šī gaisma mūsos pagaidām darbojas slēpti, un rezultāti no ārienes arī nav labi redzami, taču ar katru dienu šis spēks pieaug, kļūst arvien ievērojamāks un tiek spēcīgāk sajusts. Es ļoti ceru, ka drīz mēs sāksim sajust to, ko lasām, sajust savā iekšienē tās pašas formas, īpašības, tēlus. Viss, ko lasām Zoar Grāmatā un Desmit Sfirotu Mācībā, – visas šīs ainas nonāks mūsos un mums kļūs saprotams, kas tā par filmu! Kā patreiz, mūsu vēlmes mums attēlo šīs pasaules ainu, tāpat arī pēc tam – mūsu vēlmes, bet jau atdeves vēlmes, – atainos mums otrās, augstākās pasaules dabas tēlu. Tad mēs izpratīsim, ko Bāls Sulams priekš mums darījis! Viņš raksta, ka patiesībā Toru sāk mācīties tikai pēc izpratnes sasniegšanas. Jo kad tev atklājas nākamās pasaules ainas, tev jāzina, kam tas viss paredzēts! Kā zīdainis, kuram nepieciešami pieaugušie. Tad tu sajutīsi, ka Bāls Sulams un Rabašs rūpējas par tevi kā par mazu bērnu un izskaidro tev visu šo pasauli. Ar viņu palīdzību tu sāc arvien dziļāk tajā iedziļināties, saprast un veikt kaut kādas patstāvīgas darbības. Ar katru reizi tu aizvien vairāk iespaidojies, bet šie dižie skolotāji atrodas tev līdzās, šie divi audzinatāji, kuri visu laiku rūpējas par tevi un atbalsta tevi katru mirkli, uz katra soļa. Mums vēl būs jānovērtē tā uzņēmuma nozīmi, kuru izveidoja Bāls Sulams, to lielo sagatavošanos, kuru viņš izveidoja: visu garīgās pasaules “bērnudārzu”, “skolu” un “universitāti”, ko viņš mums sagatavoja. Jo bez viņa nekādas kabalas skolas mums nespētu līdzēt. Tās var tikai pievienot tai atklāsmei, kuru mēs veicam pēc Bāla Sulama metodikas un izzinām garīgo pasauli. Ceru, ka mēs visi nonāksim pie tādas atklāsmes un tad izpratīsim viņa patieso dižumu un mīlestību pret mums. Tad spēsim kontaktēties citā līmenī un saprast viens otru. Es ļoti ceru satikties ar jums īstenības pasaulē, kur varēsim apspriest visu notiekošo, vērojot to ar patiesu skatu un sapratīsim viens otru. To visu mēs veiksim kopā ar Rabašu un Bālu Sulamu, ar viņu palīdzību arī jūs sajutīsiet, kā viņi rūpējoties par mums pastāvīgi atbalsta mūs. Papūlēsimies būt viņu cienīgi!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: