Kādu ceļu tu iesi?

Bāla Sulama raksts “Priekšvārds grāmatai Panim Meirot”, 7. p.: Un tajā saproti viedo sacīto: “Es Radītājs, ciešanas un bauda”. Proti, eksistē divi minētā mērķa sasniegšanas ceļi:
– personīgās iniciatīvas vadīti, ko dēvē par atgriešanās ceļu. Ja izpelnīsies, tad ies gaismas ceļu, “paātrinot laiku”, tas ir, tam nav kaut kāds noteikts laiks un tikko attīrīsies – tajā pašā brīdī labošanās tiks pabeigta.
– bet ja neizpelnīsies, ir cits ceļš, dēvēts par ciešanu ceļu. Kā sacījuši viedie: “Likšu pār jums ķēniņu, tādu kā Amans un viņš piespiedīs atgriezties pie Avota”. Tomēr tad pastāv jau laika ierobežojums.

Mums priekšā divi tā paša mērķa sasniegšanas ceļi un mēs atrodamies to krustcelēs. Katru mirkli nepieciešams sajust sevi šajā ceļu krustojumā, kurš nosaka mūsu gribas brīvību un izvēle šeit ļoti vienkārša: iet gaismas ceļu vai ciešanu ceļu.
Trešā ceļa nav! Mums jāvirzās uz priekšu pa vienu no šiem ceļiem un katru mirkli mums jālemj, kā veikt nākamo soli. Kāja jau pacelta – izvēlies, kur to nolikt: uz gaismas ceļa vai ciešanu ceļa?!
Paies mirklis un tev no jauna nāksies izdarīt to pašu izvēli. No augšienes paceļ tavu kāju, piespiežot izdarīt soli, bet tev jālemj, kur to nolaidīsi, uz kura no ceļiem. Saskaņā ar to tu saņemsi spēkus un līdzekļus virzībai uz priekšu, jo tā vai citādi, tev ir jāvirzās uz priekšu.
Bet ja tu virzies “beito” ceļā (dabiskā attīstības veidā, noteiktā laikā), tad dabas spēki pastumj tevi, spītējot tavam egoismam, jo tev gribas iet saskaņā ar tavu ego. Tāpēc uz tevi iedarbojas spēki, kuri pretojas tavam egoismam, kuri cenšas atstāt tevi atdevē.
Bet “ahišena” ceļā (paātrinot laiku) – tu pats sāc sevi pārliecināt ar apkārtnes palīdzību, ka jāatrodas atdevē un tādā veidā pievelc sev apkārtējo gaismu, kura atgriež tevi pie labsirdības.
“Beito” ceļā tu saņem triecienus un no tiem mācies, lai rezultātā arī nonāktu pie lūguma, lūgšanas par labošanos un virzītos uz priekšu – tāpat kā arī sekojot “ahišena” ceļā. Ja tu uzreiz iesi gaismas ceļu, tad ietaupīsi laiku pirmajā ceļa posmā, kur to zaudētu, nevēloties klausīt un pielikt personīgās pūles. Nav laika domāšanai, uz kāda no ceļiem nolaist kāju! Viss atkarīgs no apkārtnes sagatavotības.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: