Kur slēpjas ieeja garīgajā pasaulē

Zoar, nodaļa „Leh-Leha” (Lech-Lecha), 153. p.: Nefeš, ruah – tās nav divas atsevišķas pakāpes, bet viena pakāpe. Ir divas pakāpes, kuras savienotas kopā un vēl viena augstākā, kura valda pār tām un saplūst ar tām, bet tās – saplūst ar to, dēvētu „nešama”. Zoar mums stāsta, kā pēc pirmā garīgā kontakta sasniegšanas mēs pēc tam pastiprinām šo saikni, un redzam tajā nākošās saiknes izpausmes.
Mēs jau sajūtam tajā ne tikai pirmo vienotības pakāpi – „nefeš”, miera stāvokli (nefiša), spēju noturēties šajā saiknē, bet kopēju, lielu dzīvi, kura paveras dziļumā no šī mūsu kontakta punkta – uz citu, daudzkārt augstāku dimensiju – „ruah”.
Ja nenonāksim līdz pirmajam kontaktam, līdz mūsu savienošanās vietai, tad neatvērsim ieeju uz augstāko izplatījumu (atdeves īpašību). Bet kad nodibinām starp mums šo kontaktu, uz to sāk iedarboties augstākā gaisma, atklāj to un mēs ienākam caur to pilnīgi citā dimensijā – garīgajā pasaulē. Viss, kas norisinās šīs saiknes iekšienē arī tiek dēvēts par garīgo pasauli. Iesākumā mums šķiet, ka kopīgās saites sasniegšana starp cilvēkiem, sola mums labu dzīvi, drošību, patīkamu sajūtu. Tomēr tas nebūt nav viss! Šī kopīgā punkta iekšienē atveras ieeja garīgajā pasaulē.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed