Zoar – visspēcīgākais ierocis

Sacīts, ka aizliegts mācīties Toru bez nolūka. Jo ar to tu nepiesaisti gaismu, kura atgriež pie avota, un acumirklī pārvērt “dzīvības eliksīru” par “nāvējošu indi”. Šis izvēles punkts – vienīgā tava izvēle dzīvē. Tāpēc, ja mums ir darīšana ar vienīgo ieroci pret ļaunumu, egoismu, proti, ar Zoar Grāmatu, tad jācenšas to izmantot pareizi. Saprotams, mēs nevaram uzspiest uz “sarkano pogu” un novest visu pasauli pie kaitīgām nelabojamām sekām, bet ir iespēja ieiet ciešanu stāvokļos, kas jau norisinājās pagātnē (sk. “Zoar Grāmatas priekšvārds”, 70., 71. p.).
Un tāpēc pirms Zoar Grāmatas lasīšanas cilvēkam jāsagatavo sev kaut kādas “spārnotas frāzes”, kuras viņu iedvesmo, ar kuru palīdzību viņš sāk atmosties no dzīvnieciskā līmeņa (vēlmes – sev) – uz cilvēka līmeni (tieksme uz vienotību, atdevi un mīlestību). Cilvēka līmenis – tā ir vēlme apvienoties ar citiem. Jo izlabotā dvēseļu sistēma tiek dēvēta “Ādams” (Cilvēks). Tikko šī sistēma sašķeļas, izkaisās vairums lauskās, katra no tām pārvēršas tikai par dzīvniecisku daļu. Cilvēka līmenis (līdzība Radītājam, Ādams – no “līdzīgs Radītājam”) rodas mūsos tad, kad sašķeltās daļas (dvēseles) sāk savienoties un starp tām izveidojas vienota vēlme.
Sanāk, ka dvēseles dzīvo nevis savā iekšienē, bet saiknē starp tām. Tas tiek dēvēts par dzīvi “augstāk par saprātu” – saiknēs starp tām, savstarpējā atdevē. Visu šo atdodošo saikņu kopums – arī ir Radītājs, kurš mūs savstarpēji savieno. Šis mūs sasaistošais spēks, kurš mostas iztālēm, tiek dēvēts “apkārtējā gaisma”.
Proti, Radītājs – tas ir spēks, kurš patiešām mūs savstarpēji savieno, bet apkārtējā gaisma – tā ir viņa izpausme iztālēm. Šeit nav nekā, izņemot gaismu un vēlmi (kli). Mēs tām piedēvējam vairums vārdu, bet gala rezultātā tās ir tikai divas.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: