Attaisnošanās

Jautājums: Kā Jūs, Laitman, komentēsiet zemāk esošo:
Andrey Grafov, 2010-06-20 20:59:00

Publiska atzīšanās

Vēlos publiski atzīties: esmu kļūdījies attiecībā uz Laitmanu. Es nekad neesmu bijis dedzīgs Mihaela Semjonoviča nīdējs, taču nekādu cieņu pret viņu arī neizjutu. Kad saruna bija par Laitmana kabalu – es, tāpat kā daudzi citi tradicionālā jūdaisma piekritēji, paudu savu nicinošo “fē”.Diemžēl es biju nepietiekami informēts. Ravs Kategors, lai nebeidzās grēcinieka dienas, apstiprināja, ka Laitmans – tiešām ir Ašlaga skolnieks.Es, aizspriedumu vadīts, tam neticēju, uzskatot, ka tāda veida apgalvojumi ir vai nu atklāti meli, vai arī puspatiesība (skolnieks – stiepjams jēdziens).Tomēr izrādās, ka tur viss ir nopietni. 20.gadsimta dižākais kabalists – rabīns Baruhs Ašlags tiešām uzskatīja Laitmanu par vienu no saviem labākajiem skolniekiem un tuvu stāvošu personu. Tādējādi, sarunām par Mihaela Semjonoviča nepietiekamo kompetenci nav nekāda pamata.Es joprojām skeptiski izturos pret Laitmana darbības popularizēšanu. Turklāt, man atklāti nepatīk šis starptautiskais projekts ar blek-džeku un padauzām. Man nepatīk ideja, man nepatīk stils, man nepatīk cilvēki. Pastāv teorētiska varbūtība, ka Laitmans ir kļūdījies un veltīgi to visu pasācis. Tomēr – ne mums par to spriest. Viss norāda, ka Laitmans ir meistars. Un meistari ir jāciena.

Komentārs: Mēs visi piedzimstam egoisti, un tikai egoisms mūs vada. Visi mēs esam pilnībā vadāmas lelles. Nevienam nav savu vēlmju, domu, darbību. (skat. BS rakstu “Gribas brīvība”).Tāpēc, es uztveru visu par mani izteikto, kā nākošu ne no jums, bet gan no Radītāja, ar leļļu starpniecību, pie manis- lelles it visā, izņemot vienīgo individuāli brīvo darbību – Kabalas izplatīšanu un tuvināšanos Radītājam (skat. tajā pašā rakstā, ka tikai šeit ir cilvēka vienīgā brīvība).Tādēļ man nav vienaldzīga jūsu reaģēšana uz manu darbību – ne personīgi, bet gan tikai priekš labošanās metodikas izplatīšanas.Es nenostājos pozā, it kā man būtu vienaldzīgs jūsu viedoklis par mani – jūs man esat vajadzīgi, un esmu priecīgs par pakāpenisku viedokļa maiņu,- jo šīm personībām parādās iespēja, tā vietā, lai pārskalotu manus kaulus, ieskatīties īstenajos kabalistiskajos pirmavotos.Ortodoksālais laikraksts “Amodia”, 15.09.1991.g. – par Laitmanu: “Milzīgs pūlis pavadīja pēdējā gaitā Cienījamo Skolotāju rabīnu Baruhu Ašlagu, grāmatas “Zoar” gudrā, rabīna Jehūdas Ašlaga vecāko dēlu, kurš ieguva vārdu “Bāls Sulams”. Milzīga pavadītāju kolonna iznāca no ēkas, kur pasniedza un dzīvoja gudrais. Aiz viņa ķermeņa gāja sabiedriskie darbinieki, skolnieki un pilsētas iedzīvotāji.Pavadītāji devās uz “Mierinājuma kalnu” Jeruzalemē, kur atrodas viņa diženā tēva kaps.
Līdz savai pēdējai dienai diženais gudrais, no kura mutes plūda augstākās gudrības pērles, pasniedza no pulksten 3 naktī līdz 6 rītā, un no 5 līdz 9 vakarā, katru dienu savā midrašā. Dienas beigās, sajutās slikti un tika ievietots slimnīcā, un piektdien, 15.septembrī, septiņos no rīta, klātesot viņam it visā uzticīgajam skolniekam Mihaelam Laitmanam, atdeva savu dvēseli Radītājam.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed