Šī pasaule – tikai sākuma atskaites punkts

Radītājs nav radījis šo materiālo pasauli! Tā eksistē tikai tavā iztēlē, jo tu atrodies savā egoismā. Brīdī, kad pāriesi uz atdeves vēlmi un sāksi iemantot atdodošās vēlmes, tev atklāsies augstākā realitāte, kurā tu dzīvo un attīsties.
Bet šis tavs materiālās vēlmes zemākais slānis paliek eksistēt, jo viņam pastāvīgi tev jānodrošina gribas brīvība attiecībā uz garīgo. Kā šajā pasaulē, kad varu iet uz darbu un veikalu, bet zinu, ka man ir ir mana pastāvīgā vieta – māja, ģimene. Tāpat garīgajā ir pastāvīga vieta, kur mēs eksistējam. Bet no tās mēs augšup ejam pa garīgajiem pakāpieniem, paceļamies un nolaižamies – bet šis zemākais eksistences slānis mums garantēts.
Tas ir iluzors, patiesībā tas neeksistē – tas ir tikai mūsu iztēlē, lai no šī pamata punkta varētu patstāvīgi sākt darboties atdeves dēļ. Iznāk, ka Radītājs demonstrē mums visiem vienu filmu, lai mēs varētu eksistēt šajā realitātē. Tāpēc arī visdižākais kabalists un visdumjākais vientiesītis redz sev priekšā vienu un to pašu materiālo pasauli. Skaidrs, ka gudrais to redz nedaudz citādi, jo vairāk tajā izprot – bet kopumā visi redz vienu ainu. Bet ja nu piepeši ir atšķirība (kad cilvēkam piemīt īpašas īpašības) – tas neattiecas uz garīgo.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: