Lūdziet Radītājam pilnības iemiesojumu!

Zoar, nodaļa “Behukotai”, 24. p.: …Jo taisnīgums tiek labots un aizpildās tikai ar žēlastības palīdzību. Kā sacīts: “Ar žēlastību (taisnprātīgumu) tapsi apstiprināta”. Un tas tiek sacīts par Kneset-Israel, proti, malhut. Jo tikai ar taisnprātīguma palīdzību tā sasniedz pilnību… Un tas notiek pateicoties atmodai lejā. Ko nozīmē MAN, lūgums, asaras, žēlastība, “raudu vārti”, lūgšana? Tas nozīmē, ka es vēlos līdzināties Radītājam. Tikai ar noteikumu, ka mans lūgums vērsts tikai uz to, es atmodinu Zeir Anpin un tas iedarbojas uz Malhut.Tikai, ja zemākais vēlas pielīdzināties augstākajam, augstākais var iedarboties uz to, pacelt uz nākamo pakāpi, dot viņam spēkus un izpratni, lai izprastu, ko nozīmē būt par augstāko.Jo, ko gan vēl var dot augstākais? Radītājam ir tikai pilnības iemiesojums un tikai šīs pilnības līmeņus viņš var mums nodot – pakāpeniski, atbilstoši mūsu stāvokļiem.
Tādējādi mums nav ko prasīt Radītājam, – tikai iespēju pakāpeniski Viņam pielīdzināties, katrreiz aizvien vairāk un vairāk līdzinoties Viņam pēc īpašībām.
Viņam mums nav ko dot, izņemot mūsu labošanos, lai mēs patiešām līdzinātos Viņam. Tāda ir mūsu saikne ar Radītāju.
Tāpēc visi pārējie izmisumi un asaras, kuras mēs lejam šajā pasaulē, ne pie kā nenoved. Mēs redzam vēstures gaitā, ka tas nespēj līdzēt.
Tikai, ja sasniedzu “pārslēguma punktu”, sākot no kura un turpmāk es vēlos līdzināties Radītājam, kad es tieši nosaku, kas Viņš ir, ko Viņš no sevis pauž, kas man pietrūkst, uz ko man patiešām jātiecas, ja es veidoju savu vēlmi līdzīgu Viņa vēlmei, – tas momentāni nostrādā.
To arī dēvē par nabagā lūgšanu, asarām, raudu vārtiem un žēlastību.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: