Nepadoties burvestībai

Zoar, nodaļa “Behukotai”, 5. p.: …Un kā nepieciešams atmodināt augstāko svētību ar darbību un valodu, tāpat tiem, kas nāk no nešķīstās puses, jāatmodina sava puse – ar darbību un izteikšanu vārdos.
Un neskatoties uz to, ka Bilams bija vislielākais burvis pasaulē, Balaks bija vēl lielāks burvis par viņu. Jo burvestībās Balaks bija visdižākais no viedajiem.

Ko tas nozīmē, kādēļ man atmodināt nešķīsto pusi ar darbībām un runām?! Vai nav labāk klusēt un neko nedarīt, lai nemodinātu šos suņus?

Bet nē, tieši ar savām pareizajām darbībām un runām, atmodinot gan nešķīsto pusi, gan svētumu – starp tām abām, es virzos augšup.“Burvestība” – tas nozīmē paņemt Radītāja spēku un izmantot to ar viltību, tas ir, sajaukt cilvēkam galvu, atklājot viņa patieso, ļauno dabu. Tie ir spēki, kuri atrodas mūsu iekšienē un bez tiem nebūtu iespējams atklāt mūsu egoismu.Tie ir eņģeļi no ļaunuma puses, kuri strādā pāri mums: Bilams, Balaks, Azazels, Amans un citi – šķelšanas spēki, mūsu dvēseles daļas. Tie nav kaut kādi ārējie spēki – ārpus mums darbojas tikai Radītājs.Līdz šķelšanās visas dvēseles bija saistītas vienā sistēmā un atradās absolūtā harmonijā, saplūsmē ar “Vienu, Vienoto un Vienīgo”.Bet kad notika sķelšanās, šīs dvēseles daļas izrādījās savstarpēji saistītas egoistiski, saņemot labumu no visas saiknes, kura palīdz tām aprīt vienai otru.. Līdzīgi tam, kā kaut kāda tauta apvienojas, lai uzbruktu un iekarotu citu. Šis spēks – nešķīstais, jo no vienas puses, tas ir brīnišķīgs vienotības spēks, kurš nonāk pie mums no Radītāja, bet no otras puses, mēs izmantojam to ar egoistisku mērķi, citiem par ļaunu.Un ja mēs protam to tik viltīgi izmantot, tad varam uz kaut kādu laiku gūt labus panākumus – kaut gan saprotams, ka rezultātā tas viss sabruks. Bet sākumā visi ļaundari un diktatori aicina tautu it kā uz vienotību, savstarpēju palīdzību, sociālismu. Nespēj ļaunais spēks gūt virsroku pār cilvēku, ja sākumā nemaskēsies labajā…Tas uzpērk viņu ar kaut kādu patiesības daļu, kuras iekšienē slēpjas liela krāpšana. Tā arī ir burvestība. No ārpuses šķiet, ka mums piedāvā kaut ko ļoti labu, bet iekšpusē slēpjas meli, ar kuriem vēlas mūs maldināt un izmantot.

Avots: http://www.laitman.ru/duhovnaya-rabota/14074.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: