Kā saņemt Bezgalības gaismu

Zoar, nodaļa “Vaikra”, 16.p.: …Un tagad pēc tā, kad sāka gaismot “vav”, vidējā līnija, kad atvērās visas četras gaismas, kuras atrodas burtos “iud-kuf-reiš-alef” (ikra), jau var ienākt Mozus Saiešanas Teltī.
Tikai vidējā līnijā var ieiet Saiešanas Teltī, tas ir, Malhutā un novadīt šajās vēlmēs (kelim) gaismas pa trijām līnijām – vidējā līnijā.
No šejienes var izprast galveno principu: gaismu var saņemt tikai atstumjot to no sevis. Ja Hasadim gaisma, atstarotā gaisma, paceļas no ekrāna no lejas uz augšu, mēs varam tajā saņemt gaismu Hohma.
Citiem vārdiem, ja es vēlos piepildīt citu un visu, kas iziet caur mani, es nododu tuvākajam, tas ir, atgrūžu no sevis, tad caur mani var iziet visas gaismas un es arī tās saņemšu.
Bet tā jau būs saņemšana ar ekrāna palīdzību – pretošanās manam ego, no lejas uz augšu. Tad, kā sacīts, “Mozus var ieiet Saiešanas Teltī”.
Bet, ja gaidīt, ka gaismas atklāsies manu vēlmju iekšienē, – tas būs saņemšanas dēļ un gaismām būs liegts atklāties. Tāpēc gaismas saņemšanas noteikums – “mīli savu tuvāko kā sevi pašu”. Viss var iziet caur tevi, ja tu darbojies sava tuvākā labā. Tad baudi, saņemot arī atnākošo pie tevis un to, ar ko tu piepildi visu bezgalības Malhut. Visas šīs gaismas – tavas. Tikai tā tās var saņemt. Šeit patiešām slēpjas saņemšanas gudrība – kabalas zinātne, zinātne par to, kā saņemt gaismu atvairot to. Patreiz mēs arī atrodamies Bezgalības gaismā, tā atrodas šeit un tagad. Bet mēs neredzam un nesajūtam to, jo no sākuma mums jāiemanto spēja to atgrūst, iegūt Hasadim gaismu. Tad Hasadim gaismā atklāsies Hohmas gaisma.

Avots: http://www.laitman.ru/duhovnaya-rabota/13895.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: