Brīnumainā iziešana no Ēģiptes

Zoar, nodaļa “Bo”, 121.p.: Sacīts:”Es izvedu tevi no Ēģiptes zemes”. “Atceries šo dienu, kad jūs iznācāt no Ēģiptes”. “Un izveda tevi no Ēģiptes Sava tēla priekšā ar Savu spēku diženo”… Tādā veidā Torā 50 reizes tiek minēta iziešana no Ēģiptes.

50 – tā ir pilna pakāpe, 10 Malhut sfirot un 40 Binas sfirot kopā. Malhut jāpaceļas pāri sev pašai, uz visu pilnu pakāpi. Šie divi spēki jāsajūt cilvēka iekšienē – viens pretim otram.Tāpēc atbrīvošanās nenāks, kamēr nebeigsim atrasties trimdā nonākot līdz biedējošai sajūtai, ka mums nav nekādu spēku, lai izietu no sava egoisma, un neskatoties uz to, mums vienkārši nepieciešams to izdarīt!
Un kad izjutīsim šo pretestību ar pilnu spēku, tad atvērsies Beigu jūras ūdeņi un mēs to šķērsosim.
Cilvēks nezina, kā tā atveras. Tas tiek dēvēts par brīnumu. Bet šo brīnumu izsauc pats cilvēks, nonākot šajā bezizejas strupceļā. Jo no vienas puses, viņš nesaprot kā iespējams iziet – viņam nav priekš tā nekādas varas un spēku.Viņš pat nesaprot, ka var eksistēt kaut kāds spēks augšienē, kurš spētu kaut kādā veidā mainīt viņa dabu. Bet no otras puses, atklājas šis spēks, kurš atrodas augstāk par dabu.Tas notiek tikai kā brīnums – proti, augstāk par to stāvokli, to dabu, kura tiek dēvēta “Ēģipte” un pauž visu cilvēka dabas iekšējo būtību.

Avots: http://www.laitman.ru/duhovnaya-rabota/11930.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: