Lag Ba-Omer liesmojošais ugunskurs

Kad pienāk Lag Ba-Omer, mēs atzīmējam dižā kabalista rabīna Šimona Bar Johaja, Zoar grāmatas autora, aiziešanu no šīs pasaules.
Tas ir īpašs cilvēks un viņa veiktā atklāsme tas ir Kabalas – labošanas zinātnes dāvinājums visai pasaulei.
Cilvēce attīstījās no paaudzes paaudzē dzemdību mocībās, kamēr nonāca līdz Ābramam, kurš atklāja kabalas zinātni krīzes laikā, kura attīstījās Senajā Bābelē.
Pēc tam Izraēlas tautu sagaidīja Ēģiptes verdzība un iziešana no tās, Pirmā un Otrā Tempļa uzcelšana, pacēlumi un kritumi.
Šīs tautas briesmīgās likstas un visa cilvēces vēsture šķiet vienas nerimstošas ciešanas.
Bet viss ceļš, ko esam nogājuši līdz rabīna Šimona atnākšanai – bija tikai sevis sagatavošana labošanai.
Pēc Otrā Tempļa sabrukuma Izraēlas tauta pilnībā zaudē garīgo sajūtu un nonāk trimdā.
Un tad mēs saņemam šo debesu dāvanu – atnāk cilvēks, Tempļa (tana) laiku viedais, dižens kabalists, kurš pateicoties savai īpašai dvēselei, iekļāva sevī visas iepriekšējās dvēseles savienojot tās kopā.
Tāpēc viņš ar saviem skolniekiem spēja sasniegt neparastu augstumu – galīgo labošanos savā paaudzē.
Bāls Sulams raksta, ka vēsturē nekad nav bijis lielāka sasnieguma kā RAŠBIja un viņa paaudzes laikos, un tamlīdzīgs var notikt no jauna tikai Labošanās beigās, uz kuras sliekšņa mēs patreiz atrodamies.
Zoar – tas ir gaismas nosaukums, kurš atklājas Acilut pasaules GAR, tā Kronī, īpašā vietā – Arih Anpin “slēptajā prātā”.
Rabīns Šimons bija unikāls ar to, ka spēja savienot tādu augstu pakāpi ar mūsu pasauli.
Jo viņš savā izzināšanā atradās galīgās labošanās pakāpē, kā līdz tempļu nopostīšanai un līdzās tam parastajā, materiālajā dzīvē eksistēja pēc Otrā Temļa sabrukuma un tautas pilnīga krituma no brālīgās mīlestības augstumiem nepamatotā naidā, kā iemesla dēļ zuda jebkāda garīguma sajūta.
Tā iemesla dēļ, ka viņš savienoja sevī divus tādus attālus viens no otra polus, viņš arī spēja uzrakstīt šo Grāmatu, tas ir, veikt atklāsmi.
Bet bez šīs grāmatas – mums nebūtu iespējas izlabot savu dvēseli un pievilkt gaismu, kura atgriež pie avota.

Avots: http://www.laitman.ru/uchim-zoar/13674.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: