Viss atkarīgs no veiksmes

Zoar, nodaļa “Mikec”, 113.p.: “Bet Josefs – zemes valdnieks”. Josefs – tā ir saule, – tas ir, Zeir Anpin, jo Josefs – tas ir Zeir Anpina Jesod, – valdošs pār mēnesi, tas ir, nukvu un starojošs tai, barojošs to.
Tas baro visas zemes tautu. Jo tā upe, kura tek un iztek no Ēdenes, tas ir, Jesod, dēvēta par Josefu, – no tās barojas visi un no turienes izlido dvēseles visiem cilvēkiem.
Un tāpēc visi pielūdz to vietu, jo nav tādas lietas pasaulē, kura nebūtu atkarīga no veiksmes (mazal), tas ir, Jesoda.

Viss atkarīgs no piepildījuma gaismām, labošanās gaismām, kuras no Jesod nonāk pie Malhut, pie dvēselēm, kuras tajā atrodas.
Malhut var saņemt šīs gaismas, kad kopā ar visām tajā iekļautajām dvēselēm, sasniedz īpašību līdzību ar Jesod.
Jesod satur sevī visas īpašības, kuras tikai pastāv virs viņa, visas Zeir Anpina sfirot. Ja dvēseles malhutā spēj sasniegt vienotību, kļūt par vienu veselu tāpat kā arī Jesod, tad saņem no tā gaismu, dēvētu “mazal” (veiksme), – labojošo gaismu.
Tāpēc Toras saņemšanas noteikums – “mīlēt savu tuvāko kā sevi pašu” vai vismaz apvienoties “kā viens cilvēks ar vienu sirdi”.
Ja esam gatavi tādai vienotībai, kaut gan nespējam to realizēt, jo tikai gaisma veic visas darbības, bet pēc mūsu vēlmes tā realizē to.
Ja tajā mērā, kādā spējam domāt par apvienošanos, esam gatavi apvienoties, tad kaut gan šī tieksme pagaidām vēl ir “lo lišma”, tīri ārēji un mākslīgi gaisma to saprot, un iedarbojas uz mums.
Jo ir starpība starp pakāpieniem, un tāpēc gaisma mūs saprot tieši tāpat, kā saprotam mūsu mazos bērnus – cik spējīgs ir katrs savā līmenī atbilstoši savam raksturam un īpašībām.
Tāpēc tad, kad atbilstoši saviem dvēseles stāvokļiem esam gatavi būt saistīti viens ar otru, ar to pielīdzinoties Jesod, tad jau ir kontakta punkts starp Malhut un Jesod, un dvēseles Malhut iekšienē saņem gaismu, kura atgriež pie avota.
Un tapēc sacīts, ka viss atkarīgs no veiksmes (“mazal”) – no gaismas, kura no Jesod atnāk pie Malhut.

Avots: http://www.laitman.ru/group/11849.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed