Bāls Sulams. Praktiski padomi vienotības sasniegšanai

Izdariet visu, kas jūsu spēkos, un Radītāja pestīšana nāks negaidīti. Galvenais uzdevums, kas jums šodien jāveic, – tā ir biedru vienotība. Pielieciet tam arvien lielākas pūles, jo šīs pūles pārspēs visus jūsu trūkumus. (Gudrības augļi. Igrot, 48.lpp.)
Esmu sagatavojis jums darbību kārtību, pateicoties kurai spēsiet, neskatoties ne uz kādiem traucējumiem, noturēties ceļā uz mērķi. Bet pats galvenais noteikums – biedru apvienošanās. Un ja tajā nostiprināsieties, bez šaubām pacelsieties no augstienes uz augstieni garīgajā pacēlumā.
(Gudrības augļi. Igrot, 142.lpp.)
Atgādinu jums par spēku, kas slēpjas mīlestībā pret biedriem, no kura ir atkarīgas jūsu tiesības uz garīgo eksistēšanu, ar kuru tiek mērīts jūsu mērķa tuvums. Tāpēc atbrīvojieties no visām izdomātajām nodarbēm un pilnībā sakoncentrējieties uz pareizām darbībām, kuras spēj savienot jūsu sirdis vienā sirdī, lai varētu piepildīties jūsos “Mīli savu tuvāko kā sevi pašu” vispatiesākajā vienkāršībā.
(Gudrības augļi. Igrot, 142.lpp.)

Nenāks Radītāja pestīšana, ja nejūti acumirklīgu vajadzību pēc viņa. Bet kurš var gaidīt līdz rītdienai, nesasniegs gaidīto visos dzīves gados. Un notiks tas ar jums mana norādījuma “pielikt visas pūles, lai sasniegtu biedru mīlestību” noniecināšanas dēļ, par ko detalizēti un pilnā apjomā jums paskaidroju, ka tikai šis brīnumainais spēks spēj izlabot visus jūsu trūkumus.
(Gudrības augļi. Igrot, 55.lpp.)
Lūdzu jūs pielikt visus spēkus, lai sasniegtu mīlestību pret biedriem, rast iespēju vairot šo mīlestību un atbrīvoties no materiālajām kaislībām, kuras nes ienaidu, jo starp tiem, kuri vēlas priecēt Radītāju, nevar būt ienaida, tikai žēlsirdība un mīlestība.
(Gudrības augļi. Igrot, 53.lpp.)
Visiem spēkiem katrs mīliet savu biedru kā sevi pašu, līdzcietiet viņa nelaimēm, priecājieties līdz ar viņu, cik tas vien iespējams. (Gudrības augļi. Igrot, 145.lpp.)
Ja cilvēks nesajūt lielu vēlmi pēc garīgā, bet atrodas starp cilvēkiem, kuri vēlas garīgo un šie cilvēki viņam šķiet patīkami, tad viņš dziļi izjūt viņu vēlmes un tieksmes, pat ja viņa personīgajās īpašībās nav tādu spēku un vēlmju. Bet pateicoties to svarīgumam, kuri tiecas pēc Radītāja, viņa acīs viņš saņem no tiem arvien jaunus spēkus. (Šamati. 99. raksts. Būt viņam par grēcinieku vai taisno – netiek sacīts.)
Nav iespējams cilvēkam pacelt sevi pašu un izrauties no savām aprindām. Tāpēc vēloties pacelties, viņam jāpieņem no savas apkārtnes un jāpieliek lielākas pūles, lai sevi labotu. Un ja cilvēks izvēlas sev pareizo apkārtni, tad iegūst gan laikā, gan pūliņos, jo tiecas pēc pareizas apkārtnes.
(Šamati. 225. raksts. Pacelt sevi.)
Ziniet, ka ikvienā no jūsu biedriem ir vairums garīgo dzirkšu un ja savākt tās visas kopā brālīgā apvienībā, mīlestībā un draudzībā, tad, protams, tas ir pietiekami, lai sasniegtu lielu garīgo pakāpi.
(Gudrības augļi. Igrot, 55.lpp.)

Avots: http://www.laitman.ru/kabbalah/950.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed