Augstākā loģika

Jautājums: Kāda loģika ir jēdzienā – “ticība augstāka par zināšanām”?
Atbilde: “Ticība augstāka par zināšanām” – augstākā loģika. Zemākā loģika, – tas ir, kad es skatos uz pasauli ar savu prātu un jūtām – un tā eksistēju.
Bet tādā veidā es virzos pa plakni tikai savā līmenī un nekad nespēšu pacelties augšup.
Tas tiek dēvēts “ticība zemāk par zināšanām” vai “ticība kā zināšanas” – ticība, atdeves īpašība, kura nav augstāka par zināšanām, nenosaka manu rīcību.
“Ticībā zemākā par zināšanām” es it kā noņemu no acīm savas brilles – un neko neredzu, izņemot augstāko. Esmu gatavs pievienoties augstākajam visā, ko viņš vēlēsies.
Es vēlos iemantot viņa sajūtas un zinības – uz saplūsmes spēka rēķina ar viņu. Šajā darbībā esmu gatavs pilnībā atcelt sevi, šķirties no saviem “noteikumiem”.
Un kad iemantoju viņa pakāpi, man jau ir viņa ticība (viņa atdeves īpašība) un daudz augstākas zināšanas par patreiz esošajām.
Ar lielāku atdeves spēku es iemantoju daudz augstākas zināšanas. Tas tiek dēvēts “ticība augstāka par iepriekšējām zināšanām”. Tā es izzinu augstāku pakāpi.
Tādējādi tie, kuri iet ar “ticību augstāk par zināšanām”, tieši arī pieliek klāt zināšanas, jo tiem ir jaunas uztveres tilpnes – jo zināšanas, izpratne, Hohmas gaisma izplatās tikai Hasadim gaismā (atdevē, ticībā).
Tajā pašā laikā tie, kuri nespēj pacelties augstāk par savām zināšanām dzīvnieku līmenī, pieķeras tam pašam stāvoklim, kurā atrodas, nevēloties neko vairāk un nespēj atcelt savu viedokli augstākās pakāpes priekšā, skolotāja priekšā, – neko tie nesasniegs un paliks “dzīvnieki”.
Viņi būs “gudrie un prātīgie” sava prāta ietvaros, bet pat nesapratīs, ka pastāv augstākā gudrība. Jo augstākā gudrība vienmēr mums šķiet tāda, it kā tai nebūtu nekāda pamatojuma.

Avots: http://www.laitman.ru/teacher-student/12710.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: