Dvēseles un ķermeņa tiesas

Zoar, nodaļa “Mecora”, 10.p.: Kad pienāk dvēseles no ķermeņa atdalīšanās laiks, dvēsele neiziet no ķermeņa, kamēr neatklāsies tam Šhina.
Tad dvēsele, Šhinas prieka un labvēlības rezultātā, iznāk no ķermeņa tai pretim. Ja cilvēks taisnprātīgs, tad viņš savienojas, sevi sastiprinot ar to.

Viņš paceļas uz augstāku pakāpi. Norisinās iepriekšējā pakāpiena izzušana un pacelšanās uz nākamo.
Bet ja nē – Šhina aiziet no tā, bet dvēsele paliek un gauži sēro par šķiršanos no ķermeņa.

Raksturīgs piemērs: ja runcis nespēj atrauties no uguns, sāc asināt nazi un viņš sekos tev līdzi, jo nodomās, ka tu gatavojies griezt gaļu un tad – atrausies no uguns.
Lūk, arī šeit, kad dvēsele nevēlas atstāt ķermeni, tai parādās Šhina un tā iziet tai pretim, un šķiras no ķermeņa.
Jābūt blakus iemeslam, lai liktu cilvēkam pacelties uz nākamo pakāpienu. Sacīts: “Paceļ svētumā un nenolaiž”.
Eksistē vairums paņēmienu, kā virzīties uz priekšu. Bet jauna pakāpiena, jaunu stāvokļu dzimšana notiek tikai uz piedevas, neizlabotās vēlmes baudīt atklāšanās rēķina. Tādā gadījumā gaismai noteikti jaizzūd, jāaiziet no vēlmes.
Jo, ja cilvēks atrodas pilnībā – vai īpašībā “hafec hesed” (tas, kurš neko nevēlas priekš sevis), vai nolūkā atdeves dēļ, kā viņš patreiz var atstāt šo pakāpi un dot mazāk?
Bet, lai paceltos uz nākamo pakāpi, ir jābūt pilnīgam atrāvumam no iepriekšējās un jaunās dzimšana no nulles. Kā tas iespējams? Viņš nav spējīgs to izdarīt. Jo tas nozīmē kritumu.
Viņš nespēj šķirties no pilnības: “Es dodu tagad visiem. Ko Tu no manis vēlies?! Es nespēju pārstāt dot!”. Šeit jāiejaucas citai varai.
Pieņemsim, māte visu laiku rūpējas, lai pabarotu zīdaini. Atnāk ārsts un teic viņai: “Viņam aizliegts ēst divas dienas – viņam ir gremošanas traucējumi”. Ārstam jāspēj viņu ietekmēt tā, lai zem viņa varas spiediena viņa pārstātu dot.
Šeit jābūt papildus faktoram, jo nav iespējams iziet no pilnības. Tas ir tāpat kā mirt.

Avots: http://www.laitman.ru/duhovnaya-rabota/11977.html

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed